Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 02 Απριλίου 2002 17:36

Απαισιοδοξία στη Ν.Υ.

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώς στις ανησυχίες από την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή προστέθηκε σήμερα μία σειρά αποθαρρυντικών ειδήσεων από το χώρο των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ο επενδυτικός οίκος Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή της για την κερδοφορία της Microsoft στο επόμενο έτος, καθώς ο ρυθμός αύξησης των επενδυτικών δαπανών στον τομέα της τεχνολογίας υπολείπεται των προβλέψεων.

Ιδιαίτερες ανησυχίες προκάλεσε και η προειδοποίηση που απηύθυνε στους επενδυτές η εταιρεία λογισμικού PeopleSoft ότι τα κέρδη της στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα είναι κατώτερα των προβλέψεων λόγω των περιορισμένων δαπανών, από πλευράς επιχειρήσεων, στον τομέα τεχνολογίας.

Πιέσεις δέχονται και οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών μετά την ανακοίνωση της Continental Airlines ότι στο τρέχον τρίμηνο η επίτευξη κερδοφορίας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω της σημαντικής αύξησης των τιμών των καυσίμων. Ανησυχίες προκάλεσε, επίσης, η ανακοίνωση της American Airlines ότι η επιβατική της κίνηση μειώθηκε το Μάρτιο κατά 12% σε ετήσια βάση.

Περίπου πέντε λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 10.315 μονάδες μειωμένος κατά 0,46%, ο S&P 500 στις 1.139,79 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,57% και ο Nasdaq στις 1.836 μονάδες με απώλειες 1,42%.