Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2002 14:14

Συναινετική η κυβέρνηση με τους κοινωνικούς εταίρους για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού

Με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη χρηματοοικονομική στήριξη του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης της χώρας μας, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος των επαφών για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας μετά το πέρας της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομίας για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού με τον υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη.

Εξασφαλίστηκε η κοινωνική συμφωνία με τους εταίρους για το σύνολο των μισθωτών, ποσοστό 70% των ασφαλισμένων της χώρας, εκτός από εκείνους που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ. «Ο υπουργός Οικονομίας, είπε ο κ. Ρέππας, είχε την πρωτοβουλία να καθοδηγήσει τις διαδικασίες με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την ισορροπία εν όψει του συμφώνου σταθερότητας και της υποχρέωσης στήριξης του συστήματος ασφάλισης. Οι ανακοινώσεις αυτές, συνέχισε, πιστεύω ότι αντιστοιχούν στις ανάγκες που έχουμε διαπιστώσει για το ασφαλιστικό σύστημα και ανταποκρίνονται στα αιτήματα που έθεσαν οι κοινωνικοί φορείς και ιδίως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων».

«Σημαντική τομή στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής είναι η πλήρης και η συναινετική στάση που επελέγη, η οποία και δίνει τη δυνατότητα σε όλους να συνεργαστούν για τα επόμενα βήματα της κατάρτισης του νομοσχεδίου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση», κατέληξε ο κ. Ρέππας.