Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2002 17:46

Μικρή άνοδος στη Wall Street

ΟΡΙΑΚΗ άνοδο σημειώνουν οι μετοχικές τιμές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, γεγονός το οποίο αποδίδεται στην υποχώρηση των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές και στις αισιόδοξες εκτιμήσεις της εταιρείας χημικών Du Pont ως προς τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Αναλυτικότερα, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαϊου σημείωσε πτώση πάνω από 3% -από το ζενίθ εξαμήνου στο οποίο είχαν εκτιναχθεί κατά τις χθεσινές συναλλαγές. Η πτώση αυτή οφείλεται στη σημαντική αύξηση που σημείωσαν την προηγούμενη βδομάδα τα αμερικανικά αποθέματα αργού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API).

Θετικό αντίκτυπο είχε, επίσης, η εκτίμηση της εταιρείας Du Pont, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας χημικών στις ΗΠΑ- ότι τα κέρδη της στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους αναμένεται να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο δείκτης Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 10.315,47 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,02% και ο Nasdaq στις 1.806,48 μονάδες σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 0,14%.

Οι αναλυτές εμφανίζονται, ωστόσο, επιφυλακτικοί ως προς τη δυνατότητα διατήρησης της ανοδικής τάσης έως το τέλος της συνεδρίασης, καθώς οι ανησυχίες από την κλιμακούμενη η κρίση στη Μέση Ανατολή εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία των επενδυτών.

Σε περίπου 15 λεπτά θα δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τη δραστηριότητα στον αμερικανικό τομέα υπηρεσιών κατά το Μάρτιο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο σχετικός δείκτης του ISM (Institute of Supply Management) υποχώρησε τον περασμένο μήνα στο 57 από 58,7 το Φεβρουάριο.