Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2002 09:42

H ατζέντα της εβδομάδας (8/4-12/4/2002)

Δευτέρα, 8 Απριλίου

Ελλάδα

-10:00 O υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας παρουσιάζει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση (στο Ζάππειο Μέγαρο).

-Ημερίδα με θέμα: «Το γενικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης» διοργανώνει το ΥΠΕΧΩΔΕ και το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στην ημερίδα θα μιλήσει και η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου.

-11:00 Hμερίδα του Ιδρύματος Κόκκαλη στο Ζάππειο με θέμα: «Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, προς ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο». Στην εκδήλωση θα μετάσχουν ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας και οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος και Οδυσσέας Κυριακόπουλος αντιστοίχως και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για το ασφαλιστικό, Πλάτων Τήνιος.

-Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης συγκαλεί σύσκεψη με εκπροσώπους όλων των φορέων της κεφαλαιαγοράς για τα προβλήματα του Χρηματιστηρίου.

-19:30 Εκδήλωση για την απονομή των βραβείων «Retailer της Χρονιάς», διοργανώνουν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος και το περιοδικό Retail Business στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ.

-22:30 Tηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000 http://www.naftemporiki.gr/news/story.asp?id=208390 . Η συνέντευξη θα διαρκέσει μέχρι τις 24:00 και θα μεταδοθεί σε εθνικό δίκτυο από τους σταθμούς: Mega, Antenna, Alpha, Star και την κρατική τηλεόραση. Ο Πρωθυπουργός θα δεχθεί ερωτήσεις από τους κ.κ: Τ.Κουίκ, Π. Τσίμα, Μ. Καψή και Στ. Θεοδωράκη με συντονιστή τον κ. Ν.Χατζηνικολάου.

Ευρώπη

-Βρετανία

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της British Telecom, Μπεν Φερβάαγεν, παρουσιάζει τους οικονομικούς στόχους της εταιρείας http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/04/08/208373.htm .

Oλοκληρώνεται η διήμερη επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Οικονομικών Πολ Ο' Νιλ στη Βρετανία. Στη συνέχεια, θα ταξιδέψει στη Γαλλία και τη Γερμανία.

-Βέλγιο

Βρυξέλλες. Νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις στις παλαιστινιακές περιοχές αγνοώντας τις εκκλήσεις των Ηνωμένων Εθνών για αποχώρησή τους από τη Δυτική Οχθη.

-Γερμανία.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Jiang Zemin, επισκέπτεται το Βερολίνο.

Οικονομικά αποτελέσματα της Deutsche Post.

-Τσεχία

Επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Ginter Pleuger, στην Πράγα.

ΗΠΑ

Ουάσιγκτον. Συναντήσεις του Ελληνα υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου με μέλη της αμερικανικής κυβερνήσεως.

Καναδάς

-17:00 Aνακοίνωση του δείκτη PMI (Purchasing Managers Index) για το Μάρτιο. Το Φεβρουάριο είχε διαμορφωθεί στο 54,3.

Iαπωνία

-08:00 Παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού το Φεβρουάριο. Τον Ιανουάριο είχαν αυξηθεί κατά 15,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

-Tόκιο. Ευρασιατική Οικονομική Σύνοδος από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Tρίτη, 9 Απριλίου

Ελλάδα

-Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει τον πληθωρισμό Μαρτίου, ο οποίος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πλησίασε το 3,9% από 3,4% το Φεβρουάριο http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/04/01/206667.htm .

-Αρχίζουν οι τελικές συνομιλίες για την πώληση της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας.

-Η Cosmote δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τη συνδρομητική της βάση στο πρώτο τρίμηνο του 2002.

-16:15 Παρουσίαση των εταιρειών Veterin A.E. και Ικτίνος Ελλάς Α.Ε. από το Σύνδεσμο Εισηγμένων Εταιρειών ΧΑΑ (ΣΕΙΣΕΤ) στην πρώην αίθουσα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου.

-18:30 Boυλή. Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα: «Οι προθέσεις της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου» (απευθείας μετάδοση από τη ΝΕΤ).

Ευρώπη

-Γερμανία

Επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στο Βερολίνο.

11:00 Ποσοστό ανεργίας Μαρτίου.

18:00 Συνάντηση του γερμανού καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στη συνέχεια, ο γερμανός καγκελάριος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κίνας, Jiang Zemin.

-Βρετανία.

11:30 Ανακοίνωση στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή Φεβρουαρίου.

11:30 H κηδεία της μητέρας της βασίλισσας Eλισάβετ http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/04/08/208396.htm .

11:30 Εμπορικό ισοζύγιο Φεβρουαρίου.

H εταιρεία Marks & Spencer δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για τη πωλήσεις της στο τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο.

-Ισπανία

Μαδρίτη 11:00 Ομιλία του ισπανού υπουργού Οικονομικών Ροντρίγκο Σάτο σε διεθνές συνέδριο με θέμα την κερδοφορία των χρηματοοικονομικών αγορών.

Ιαπωνία

-Συνέντευξη Τύπου του ιάπωνα υπουργού Οικονομικών Μασαζούρο Σιοκάουα.

Τετάρτη, 10 Απριλίου

Ελλάδα

-10:00 Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Καθημερινή Α.Ε. στα γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται στο Νέο Φάληρο (οδός Εθνάρχου Μακαρίου και Δ. Φαληρέως 2), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Συμμετοχή σε σύσταση Εταιρίας Επενδύσεων στην Ποντοπόρο Ναυτιλία με την εισφορά μετοχών θυγατρικών εταιριών της εταιρίας. 2. Σύναψη συμβάσεων με πρόσωπα του άρθρου 23α και 10 του ΚΝ 2190/1920.

-11:00 Συνεδριάζουν στη Ρηγίλλης οι συντονιστές της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στην οικονομία, την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών και τα προβλήματα των αγροτών.

-11:00 Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου. Το απόγευμα η κ. Αγγελοπούλου θα έχει συνάντηση στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής με τον υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο.

-12 μ. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης δίνει στη δημοσιότητα, σε μεγάλη συγκέντρωση των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, τις προτάσεις της επιτροπής για τη φορολογική μεταρρύθμιση (στο ξενοδοχείο Divani Caravel).

-Συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτη Ρέππα και του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ροβ. Σπυρόπουλου με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Εργαζομένων στον ΟΤΕ, ΟΣΕ και τα ΕΛΤΑ.

-14:00 Συνάντηση των εκπροσώπων του ΣΕΒ με εκπροσώπους του Τύπου στο ξενοδοχείο "Divani Caravel".

Eυρώπη

-Γερμανία

09:00 Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το Φεβρουάριο

Βιομηχανική παραγωγή Φεβρουαρίου. Τον Ιανουάριο είχε αυξηθεί κατά 0,4% σε μηνιαία βάση.

10:50 Oμιλία του γερμανού υπουργού Οικονομικών Χανς Αιχελ στο κοινοβούλιο.

13:30 Κοινή συνέντευξη Τύπου του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του γερμανού καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ.

-Βέλγιο

Βρυξέλλες. Κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών παρουσιάζει στους συνεργάτες της επιτρόπου της Ε.Ε, Λογιόλα Ντε Παλάθιο, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις χρηματοδοτήσεις της τελευταίας δεκαετίας.

-Βρετανία

Οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας Tesco για την περυσινή χρήση. Το Φεβρουάριο, η διοίκηση της παραπάνω εταιρείας είχε ανακοινώσει ότι στο εν λόγω χρονικό διάστημα τα κέρδη της αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση κατά 16% σε σχέση με το 2000.

-Γαλλία

11:00 Eβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (International Energy Agency) δημοσιεύει τη μηνιαία αναφορά της για την αγορά πετρελαίου.

-Ελβετία

Ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του αντασφαλιστικού ομίλου Swiss Re.

-Ισπανία

Συνάντηση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ με τον ισπανό ομόλογό του Josep Pique στη Μαδρίτη.

-Νορβηγία

15:00 Συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής κεντρικής τράπεζας της Νορβηγίας στο Οσλο.

Ρωσία

Συνάντηση του ρώσου υπουργού Αμυνας με τον ινδό ομόλογό του George Fernandes.

Επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ουκρανίας Anatoly Kinakh στη Μόσχα.

Ιαπωνία

-Αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση του αρμόδιου για τη νομισματική πολιτική συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Πέμπτη, 11 Απριλίου

-Πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό. Συμμετέχουν η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας. Απεργιακή συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή στις 11:00 π.μ.

-Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με θέμα την ενεργειακή πολιτική και εισηγητή τον υπουργό Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο, ο οποίος, μετά τη λήξη, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για θέματα ενεργειακής πολιτικής.

-Συνεδριάζει η διοίκηση του Χρηματιστηρίου.

-Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Σταύρο Θωμαδάκη για τα

πεπραγμένα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

-10:00 Eκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Eυρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ στα γραφεία της εταιρείας στο Χαλάνδρι Αττικής, Λεωφ. Κηφισίας 274 http://www.presspoint.gr/release.asp?id=11070 .

Ευρώπη

-Γερμανία

Φρανκφούρτη. (13:00) Ο διοικητής της Bundesbank, Eρνστ Βέλτεκε, παρουσιάζει σε συνέντευξη Τύπου τα ετήσια αποτελέσματα της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.

Ανακοίνωση των τελευταίων εκτιμήσεων για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της ευρωζώνης.

-Ισπανία

Συνάντηση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ με το ρώσο ομόλογό του Ιγκόρ Ιβανόφ.

-Νορβηγία

Συνάντηση του προέδρου της Εσθονίας Arnold Ruutel με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Κjell Magne Bondevik. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ιαπωνία

Ολοκληρώνεται η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

ΗΠΑ

Νέα Υόρκη. Συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Ανακοίνωση του αριθμού νέων αιτήσεων για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στην εβδομάδα που έληξε στις 6 Απριλίου.

Παρασκευή, 12 Απριλίου

-10:00 Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Rainbow Computer A.E. στα γραφεία της (Ηλία Ηλιού 75, Νέος Κόσμος).

-Συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

-Επίσημη επίσκεψη της αρμόδιας για θέματα ενέργειας αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Λογιόλα ντε Παλάθιο στη Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο, 13 Απριλίου, θα μιλήσει στο Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα: «Πρωτοβουλία για τα Βαλκάνια». Θα παραστεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, καθώς και αρχηγοί κρατών, υπουργοί και ανώτεροι αξιωματούχοι των χωρών των Βαλκανίων.

Ευρώπη

-Ισπανία

16:30 Συνεδριάζει στο Οβιέδο το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Eco/Fin) για τη διαμόρφωση μιας «κοινής θέσης» για τον νέο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στη συνέχεια, το Συμβούλιο θα διαβιβάσει την πρότασή του στους αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων των «δεκαπέντε», οι οποίοι αναμένεται να την αποδεχθούν ομόφωνα. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, 13 Απριλίου.

-Γαλλία

09:40 Βιομηχανική παραγωγή Φεβρουαρίου

09:45 Προκαταρκτικά στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή Μαρτίου.

-Αυστρία

11:00 Τα οικονομικά ινστιτούτα WIFO και HIS παρουσιάζουν τις προβλέψεις τους για την πορεία της αυστριακής οικονομίας στο 2002 και το 2003.

ΗΠΑ

Ουάσιγκτον. Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Χερστ Κέλερ μιλά στο Εθνικό Κλαμπ Τύπου της Ουάσιγκτον.

Ανακοίνωση στοιχείων για τις τιμές λιανικής και τιμές παραγωγού Μαρτίου.

Ιαπωνία

-07:00 Η Τράπεζα της Ιαπωνίας δίνει στη δημοσιότητα τη μηναία έκθεσή της για την πορεία της οικονομίας.

-Τα στοιχεία της ατζέντας εμπλουτίζονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.