Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2002 11:41

Alpha Trust Navigator : Υπηρεσίες Ιδιωτικής Διαχείρισης για μικρά χαρτοφυλάκια

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες επενδυτικού σχεδιασμού και επαγγελματικής διαχείρισης, προσφέρει, σε ένα πολύπλοκκο και απαιτητικό διεθνές περιβάλλον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Alpha Trust Navigator, που αποτελεί τη συνολική επενδυτική λύση της Alpha Trust.

Ο επενδυτής, με τη βοήθεια του επενδυτικού συμβούλου Alpha Trust συμπληρώνει το ειδικά σχεδιασμένο ερωτηματολόγιο. Αφού εκτιμηθούν οι διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το προφίλ του, ο επενδυτής λαμβάνει από την Alpha Trust ατομική πρόταση επενδυτικής διαχείρισης η οποία τον κατευθύνει στην επιλογή του καταλληλότερου για αυτόν επενδυτικού χαρτοφυλακίου. Στη συνέχεια η ομάδα διαχείρισης Alpha Trust Navigator, αναλαμβάνει την καθημερινή διαχείριση και παρακολούθηση του.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ασκείται ενεργή επαγγελματική διαχείριση στα χρήματα των επενδυτών, καθώς η ομάδα διαχείρισης Alpha Trust Navigator διαφοροποιεί το ποσοστό που τοποθετείται σε κάθε βασική κατηγορία επένδυσης (μετοχικές επενδύσεις, ομολογιακές επενδύσεις και διαθέσιμα), ανάλογα με τις εκάστοτε διεθνείς και εγχώριες προοπτικές κάθε κατηγορίας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους περιορισμούς επενδυτικής πολιτικής που έχει θέσει ο επενδυτής.

Παράλληλα, η ομάδα διαχειριστών Alpha Trust Navigator, όταν χρειάζεται προχωρά στη διαδικασία τακτικής ανακατανομής των κεφαλαίων του χαρτοφυλακίου, έτσι ώστε η τρέχουσα κατανομή των κεφαλαίων του επενδυτή να παραμένει συνεπής με τον αρχικό επενδυτικό στόχο. Με τον Alpha Trust Navigator, καταλήγει η ανακοίνωση, ο επενδυτής δεν ανησυχεί πλέον για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει όταν αλλάζουν οι συνθήκες των διεθνών αγορών, για το ποιες αγορές θα επιλέξει για να επενδύσει, για το πότε θα αγοράσει ή θα πουλήσει ένα αμοιβαίο κεφάλαιο. Το Alpha Trust Navigator και η Alpha Trust προσφέρει στους επενδυτές το πλεονέκτημα της ενεργής διαχείρισης και τους απαλλάσσει έτσι από την καθημερινή παρακολούθηση της επένδυσής τους.