Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 16 Απριλίου 2002 11:50

Ευμετάβλητο το νέο περιβάλλον για τις εταιρείες χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών

Δώδεκα ζητήματα απασχολούν σήμερα τις εταιρείες χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Deloitte Touche Tohmatsu, με τίτλο : «Global Perspective : 2002 Financial Executive Agenda».

Οπως αναφέρεται σχετικά, τα τελευταία χρόνια, οι διοικήσεις των εταιρειών παροχής χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών, δίνουν κυριολεκτικά μάχη με μία σειρά από προκλήσεις που συνεχώς πληθαίνουν. Η παγκοσμιοποίηση των δραστηριοτήτων, οι συγχωνεύσεις, η σύγκλιση των επί μέρους κλάδων και οι τεχνολογικές καινοτομίες διέκριναν έως τώρα την επιχειρηματική δραστηριότητα. Σήμερα, οι διοικήσεις των εταιρειών βρίσκονται αντιμέτωπες με την οικονομική ύφεση, τις πιέσεις των επενδυτών, τις νέες θεσμικές αλλαγές που πραγματοποιούνται σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ, ως αποτέλεσμα των τρομοκρατικών ενεργειών της 11ης Σεπτεμβρίου στο World Trade Center της Ν. Υόρκης και όχι μόνο, οι εταιρείες τυ κλάδου επιβάλλεται να εξασφαλίσουν επίσης την απρόσκοπτη λιεοτυργία τους και σε περίπτωση καταστροφών.

Ο λόγος των διοικήσεων των εταιρειών παροχής χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών, δεν υπήρξε ποτέ δυσκολότερος. Τα ανώτερα στελέχη και τα διοικητικά συμβούλια των χρηματοπιστωτικών οργανισμών καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα αβέβαιο περιβάλλον συνεχών και δραματικών αλλαγών, κάτι που είχαν να αντιμετωπίσουν για πολλά χρόνια, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του τμήματος Global Financial Services Industries της Deloitte Touche Tohmatsu και βασικός συντάκτης της εν λόγω έκθεσης, κ. Kolhatkar.

«Και ενώ καμμία επιχείρηση δεν θα προσεγγίσει τα φλέγοντα αυτά ζητήματα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, κάθε επιτυχημένη εταιρεία θα πρέπει να αναπτύξει τη δική της στρατηγική, ώστε να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες προκλήσεις», κατέληξε.