Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 10:57

Χ.Α.: Ποδαρικό με άνοδο

Σε ανοδική τροχιά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρονιάς, ακολουθώντας το θετικό πρόσημο των ευρωπαϊκών αγορών.

Σε ανοδική τροχιά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρονιάς, ακολουθώντας τις τάσεις που επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τη συμβιβαστική συμφωνία για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» στις ΗΠΑ.

«Αναμένουμε η συμφωνία για τον δημοσιονομικό γκρεμό στις ΗΠΑ να έχει θετική επιρροή στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα», ανέφερε η Πειραιώς Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (10:55), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 1,65% στις 922,87 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,65 εκατομμύρια ευρώ.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, με επικεφαλής τους δείκτες Τραπεζών (4%), Εμπορίου (+3,1%) και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3%).

Από τους τίτλους που διακινούνται, οι 55 ενισχύονται, οι 4 υποχωρούν και οι 7 παραμένουν σταθεροί.

Το Χ.Α. αποχαιρέτισε το 2012 με συνολικά κέρδη άνω του 33% και βελτιωμένη ψυχολογία λόγω της απομάκρυνσης ενός πιθανού Grexit. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πρώτοι μήνες του 2013 θα είναι καθοριστικής σημασίας καθώς η αγορά αναμένει από την κυβέρνηση να πετύχει τους στόχους του μνημονίου και να τονώσει την ανάπτυξη.