Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012 09:55

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου.

* ΕΞΠΡΕΣ: Αμεση σύνδεση δόσεων με PSI και νέα σύμβαση

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε σκληρή γραμμή εμφανίστηκε χθες η Α. Μέρκελ συνδέοντας ευθέως τις επόμενες δόσεις προς την Ελλάδα με την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τελευταία ευκαιρία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ελληνικό ζήτημα βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων της συνάντησης που είχαν χθες στο Βερολίνο η Αγκ. Μέρκελ με το Ν. Σαρκοζί. Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι για να καταβληθεί η επόμενη δόση θα πρέπει να υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο, αλλά και συμφωνία για το PSI".

* ΚΕΡΔΟΣ: Θρίλερ με τα δημόσια έσοδα

Η εφημερίδα γράφει ότι "ολες οι εκκρεμότητες θα πρέπει να κλείσουν πριν από την έλευση της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου με το Μέγαρο Μαξίμου και την πλατεία Συντάγματος να παίρνουν καθημερινά φωτιά από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις, προκειμένου να κλείσει η ατζέντα των μνημονιακών υποχρεώσεων και να προσδιοριστούν οι ταμειακές ανάγκες της χώρας μέχρι την εκτιμώμενη περίοδο εκταμίευσης του νέου δανείου".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Γαλλο-γερμανικές πιέσεις για το νέο πακέτο βοήθειας

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυστηρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα να επιταχύνει το βηματισμό της σε όλα τα μέτωπα απηύθυναν το Βερολίνο και το Παρίσι, διαμηνύοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ