Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 18:55

EΑΣΕ - ICAP: Ελαφρά βελτίωση του οικονομικού κλίματος

Συγκρατημένη άνοδο στις 84 μονάδες σημείωσε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) το 4ο τρίμηνο του 2011, όπως καταγράφηκε από την 3μηνιαία έρευνα που διεξάγεται στους Διευθύνοντες Συμβούλους/Γενικούς Διευθυντές των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP Group.

Συγκρατημένη άνοδο στις 84 μονάδες σημείωσε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) το 4ο τρίμηνο του 2011, όπως καταγράφηκε από την 3μηνιαία έρευνα που διεξάγεται στους Διευθύνοντες Συμβούλους/Γενικούς Διευθυντές των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP Group. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 20/12/2011 έως 09/01/2012.

Ο δείκτης επηρεάστηκε κατά ένα μέρος θετικά από τη σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης με τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης που ανέλαβε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της χώρας προς τους δανειστές στο πλαίσιο του νέου τριετούς οικονομικού προγράμματος 2012 - 2014, ωστόσο το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο πρέπει να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα εξακολουθεί να επιδρά αρνητικά.

Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης παρέμεινε στα ίδια επίπεδα έναντι του προηγούμενου τριμήνου, ενώ η αναστροφή της καθοδικής πορείας του δείκτη προσδοκιών και η διαμόρφωση του στις 97 μονάδες οφείλεται στην μείωση του ποσοστού των CEOs που προβλέπουν δυσμενέστερες μελλοντικές εξελίξεις.