Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012 10:51

Απώλειες στο ιαπωνικό χρηματιστήριο

Απώλειες κατάγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ως αποτέλεσμα της νευρικότητας των επενδυτών εν όψει της δημοσίευσης των στοιχείων για την απασχόληση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Απώλειες κατάγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ως αποτέλεσμα της νευρικότητας των επενδυτών εν όψει της δημοσίευσης των στοιχείων για την απασχόληση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, σημείωσε πτώση 0,5% στις 8.831,93 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,2% στις 760,69 μονάδες.

Αξιοσημείωτο γεγονός της σημερινής συνεδρίασης στο Τόκιο ήταν το άλμα της μετοχής της Sony, η οποία κατέγραψε κέρδη 8,1%. Ώθηση στη μετοχή της εταιρείας έδωσε, μεταξύ άλλων, η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της, με τον Καζούο Χιράι να αναλαμβάνει τα ηνία από τον Απρίλιο.

«Η Sony είναι απίστευτα υποτιμημένη. Παρά το ότι τα νούμερα δεν είναι καλά, δεν παρατηρείται η διάβρωση των θεμελιωδών μεγεθών και του ενεργητικού της εταιρείας, όπως συνέβη με τη Sharp πριν από δύο χρόνια», όπως σχολίασε στο Reuters ένας trader.