Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 11:07

Ανοδικές τάσεις στο Χ.Α.

Ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανακάμπτοντας μετά τις απώλειες 3,82% που κατέγραψε την Παρασκευή. Η προσοχή είναι στραμμένη στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα.

Ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανακάμπτοντας μετά τις απώλειες 3,82% που κατέγραψε την Παρασκευή.

Η προσοχή είναι στραμμένη στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα, όπου θα επιχειρηθεί η ευρεία συμφωνία τους για τη δεύτερη δανεική σύμβαση.

«Ίσως επικρατήσει νευρικότητα στη σημερινή συνεδρίαση καθώς οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ολοκληρώνουν τις συζητήσεις τους σχετικά με τις απαιτήσεις που έχουν θέσει οι δανειστές της Ελλάδας», ανέφερε η Eurobank EFG Equities στο πρωινό της σχόλιο. «Πιστεύουμε ότι η αγορά ίσως αντιδράσει θετικά στα νέα ότι υπήρξε μια πρώτη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών την Κυριακή.»

Αυτή την ώρα (11:05), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 2,23% στις 779,13 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 18,34 εκατομμύρια ευρώ.

Κέρδη σχεδόν 10% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης. Από τις μετοχές που διακινούνται, οι 54 ενισχύονται, οι 15 υποχωρούν και οι 5 παραμένουν σταθερές.