Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 23:59

Υπό τις οδηγίες του Κέντρου Συντονισμού και Έρευνας το φορτηγό πλοίο

Ασφαλή πλεύση πραγματοποιεί, υπό τις οδηγίες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού και Έρευνας, το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «Αλέξανδρος», προσπαθώντας μέσω άλλης διαδρομής να πιάσει απάγκιο. Το πλοίο βρέθηκε σε δυσχερή θέση βορειανατολικά της Σκύρου λόγω των θυελλωδών ανέμων έως και 10 μποφόρ.

Ασφαλή πλεύση πραγματοποιεί, υπό τις οδηγίες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού και Έρευνας, το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «Αλέξανδρος», προσπαθώντας μέσω άλλης διαδρομής να πιάσει απάγκιο και να κατευθυνθεί σε ασφαλές μέρος. Το πλοίο βρέθηκε σε δυσχερή θέση βορειανατολικά της Σκύρου λόγω των θυελλωδών ανέμων έως και 10 μποφόρ. Όπως είχε γνωστό, ο πλοίαρχος είχε χάσει τον πλήρη έλεγχο του πλοίου.

Και τα εννέα μέλη του πληρώματος, επτά Έλληνες και δύο αλλοδαποί είνα καλά στην υγεία τους. Στην περιοχή έχουν καταφτάσει τέσσερα παραπλέοντα πλοία προκειμένου να συνδράμουν αν χρειαστεί βοήθεια.

Το «Αλέξανδρος» που μετέφερε αλάτι από τη Μυτιλήνη για το Βόλο εξέπεμψε σήμα SOS, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, στην περιοχή του ακρωτηρίου Λυσάρι.

Αμέσως τέθηκε σε συναγερμό ο θάλαμος επιχειρήσεων του ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ενώ απογειώθηκαν για τη συνδρομή βοήθειας δύο ελικόπτερα «σούπερ πούμα» και ένα αεροσκάφος c-130.