Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 07:58

Στον όρμο Καλαμίτσας το Φ/Γ«Αλέξανδρος»

Στον όρμο Καλαμίτσας της Σκύρου αγκυροβόλησε με ασφάλεια στις 02:45 το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «Αλέξανδρος» που εξέπεμψε σήμα SOS χθες το βράδυ ενώ έπλεε 14 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της νήσου.

Στον όρμο Καλαμίτσας της Σκύρου αγκυροβόλησε με ασφάλεια στις 02:45 το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «Αλέξανδρος» που βρέθηκε χθες το βράδυ σε δυσχερή θέση πλεύσης, περίπου 14 ν.μ. βορειοανατολικά της Σκύρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή (βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 9-10 Bf).

Καλά στην υγεία τους είναι και τα εννέα μέλη του πληρώματος, επτά Έλληνες και δύο αλλοδαποί.

Το «Αλέξανδρος» που μετέφερε αλάτι από τη Μυτιλήνη για το Βόλο, εξέπεμψε σήμα SOS, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, στην περιοχή του ακρωτηρίου Λυσάρι. Αμεσα απογειώθηκαν δύο ελικόπτερα SUPER PUMA και αεροπλάνο C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ από θαλάσσης συνέδραμαν φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ναυαγοσωστικό του Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ. καθώς και τα παραπλέοντα πλοία Μ/Τ «CHEMICAL MASTER» σημαίας Σιγκαπούρης , Φ/Γ «SHIP PRIDE» σημαίας Παναμά, Δ/Ξ «SEA BORN» σημαίας Μάλτας και Δ/Ξ «SKS TREND» σημαίας Νορβηγίας.

Υπό την καθοδήγηση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ και συνοδεία της φρεγάτας του Π.Ν., το Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε τελικά στις 02:45 στον όρμο Καλαμίτσας Σκύρου, όπου υπό την παρακολούθηση του ναυαγοσωστικού Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ. αγκυροβόλησε ασφαλώς.