Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 10:11

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Οι τίτλοι των οικονομικών εφημερίδων.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βίαιη ανατροπή κανόνων στο βωμό της Ευρωζώνης".

"Σε βίαιη ανατροπή των κανόνων σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής οδηγεί η υιοθέτηση των προτάσεων της νέας δανειακής σύμβασης, οι οποίες συζητήθηκαν στη χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο", γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Πακέτο σκληρών μέτρων με ύφεση 5% για το 2012".

"Η ενεργοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει «πακέτο» σκληρών μέτρων, που θα παρατείνουν την ύφεση στην οικονομία, η οποία μπορεί να αγγίξει το 5% το 2012, όπως εκτιμάται στο κείμενο της συμφωνίας με την τρόικα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Οδυνηρή διάσωση. Ολονύκτιο θρίλερ για τις συντάξεις".

"Σε θρίλερ εξελίχθηκε η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό που κράτησε 7 ώρες και 40 λεπτά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού, οι αρχηγοί συμφώνησαν σε όλα τα σημεία, εκτός ενός, το οποίο προφανώς αφορά στον τρόπο μείωσης των συντάξεων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ολα τα μέτρα του μνημονίου".

"Σοκ και δέος προκαλούν τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, μετά και τη χθεσινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με τον Πρωθυπουργό".