Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2002 17:31

Με θετικό πρόσημο Dow Jones και Nasdaq

Οριακή άνοδο σημειώνουν κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ μετά από μία σειρά ενθαρρυντικών εταιρικών ανακοινώσεων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Qualcomm προέβη στην εκτίμηση ότι τα οικονομικά της αποτελέσματα θα βελτιωθούν στο τρέχον τρίμηνο, ενώ η Amazon.com ανακοίνωσε ζημίες μικρότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών στο πρώτο τρίμηνο του 2002. Παράλληλα, η εταιρεία Expedia αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της σε ό,τι αφορά τα κέρδη της στο τρέχον τρίμηνο.

Οι επενδυτές δείχνουν να μην επηρεάζονται προς το παρόν από την απρόσμενη μείωση που σημείωσαν το Μάρτιο οι παραγγελίες διαρκών αγαθών. Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street, οι εν λόγω παραγγελίες σημείωσαν τον περασμένο μήνα πτώση κατά 0,6%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση της τάξεως του 0,5%. Το Φεβρουάριο οι εν λόγω παραγγελίες είχαν αυξηθεί κατά 2,7%. Σημειώνεται, ότι στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι παραγγελίες στη βιομηχανία ημιαγωγών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αργότερα η δημοσιοποίηση του «Μπεζ Βιβλίου» της Φέντεραλ Ριζέρβ για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σχεδόν μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει οριακή άνοδο κατά 0,10% και βρίσκεται στις 10.101 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,47% έχοντας διαμορφωθεί στις 1.738 μονάδες.