Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 15:27

ΕΣΕΕ: Στους πληγέντες εμπόρους μέρος του συνδικαλιστικού της πόρου

Την παραχώρηση μέρους του ετήσιου εργοδοτικού συνδικαλιστικού της πόρου στις πληγείσες επιχειρήσεις του κέντρου, αποφάσισε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ως πράξη αλληλεγγύης στους πληγέντες από τα τελευταία επεισόδια μικρομεσαίους εμπόρους της Αθήνας.

Στις πληγείσες επιχειρήσεις του κέντρου της πρωτεύουσας παραχωρεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) μέρος του ετήσιου εργοδοτικού συνδικαλιστικού της πόρου, ο οποίος, όπως επισημαίνεται, δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, αλλά προέρχεται αποκλειστικά από τις συνδρομές των εμπορικών επιχειρήσεων. Η απόφαση αυτή ελήφθη ως πράξη αλληλεγγύης στους πληγέντες από τα τελευταία επεισόδια μικρομεσαίους εμπόρους της Αθήνας.

Επιπρόσθετα, εκτός από την άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 37 του ν. 3746/2009 για τις αποζημιώσεις επιχειρήσεων λόγω καταστροφών, η ΕΣΕΕ προτείνει ακόμη την ανάληψη μέρους των δαπανών αποκατάστασης των κατεστραμμένων εμπορικών καταστημάτων, από τα Επιμελητήρια των Αθηνών, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών (ΕΣΑ).