Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 15:42

ΕΕ: Το 2014 θα επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη

Το 2014 θα επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι προειδοποιούν την Αθήνα ότι πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις μισθών.

Το 2014 θα επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι προειδοποιούν την Αθήνα ότι πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις μισθών προκειμένου να φέρει το χρέος της σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

«Αναμένουμε να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη το 2014», είπε Ευρωπαίος αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, λίγες ώρες μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το νέο πακέτο στήριξης της χώρας. «Αναμένουμε μια συρρίκνωση 4,5% φέτος και στασιμότητα το 2013. Πρόκειται για μια συρρίκνωση άνω του 17% μέσα σε τέσσερα χρόνια», πρόσθεσε.

Οι αξιωματούχοι κάλεσαν την Ελλάδα να περικόψει άλλες 150.000 θέσεις εργασίας και να μειώσει το μισθολογικό κόστος κατά 15% μέσα στην επόμενη τριετία. Όπως είπαν, ο κατώτατος μισθός στη χώρα παραμένει υψηλότερος από εκείνον της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Πηγή: Reuters