Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 17:08

ΧΑΚ: Διευκρινίσεις για τις επαφές με ΧΑ

«Ουδεμία ενέργεια έγινε και ουδεμία επικοινωνία υπήρξε» για την εξαγορά του ΧΑΚ από το ΧΑ, μετά από τη συνάντηση που είχε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χαρίλαος Σταυράκης και ο πρόεδρος του ΧΑΚ Γ. Κουφάρης με τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή του ΧΑ στην Αθήνα στις αρχές Ιουνίου 2011.

Ουδεμία ενέργεια έγινε και ουδεμία επικοινωνία υπήρξε για την εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) από το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), μετά από τη συνάντηση που είχε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χαρίλαος Σταυράκης και ο πρόεδρος του ΧΑΚ Γιώργος Κουφάρης με τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή του ΧΑ στην Αθήνα στις αρχές Ιουνίου 2011.

Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΧΑΚ, απαντώντας στα δημοσιεύματα που ακολούθησαν τις αναφορές του κ. Σταυράκη στο βιβλίο του για συνάντηση στην Αθήνα με εκπροσώπους του ΧΑ και για συμφωνία εξαγοράς του ΧΑΚ.

Ο κ. Κουφάρης αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «ο πρώην υπουργός Οικονομικών, υπό την εποπτεία του οποίου τελεί το Χρηματιστήριο, διευθέτησε στις αρχές Ιουνίου 2011 συνάντηση με τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή του ΧΑ στην Αθήνα, στην οποία μου ζήτησε να παρευρεθώ. Η συνάντηση αυτή χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο ανεπίσημη και ότι έπρεπε να κρατηθεί πολύ εμπιστευτική».

Όπως σημειώνει, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον του ΧΑ για εξαγορά, όλου ή μέρους του ΧΑΚ, και έγινε γενική ανταλλαγή απόψεων για το θέμα, αλλά όχι οποιαδήποτε συμφωνία.

«Μετά την πιο πάνω συνάντηση δεν έγινε καμία ενέργεια και καμία επικοινωνία για το θέμα αυτό και ούτε ασχολήθηκα, αφού θεωρώ ότι το θέμα είναι πρώτιστα πολιτικό», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.