Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 10:01

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Παγιδευμένη» σε ύφεση 4,4% η οικονομία το 2012

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι η ύφεση στην Ελλάδα το 2012 θα είναι 4,4%, σαφώς βαθύτερη σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος κατά 2,8%, ενώ ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο -0,5%".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στο 15% ο φόρος στα εταιρικά κέρδη

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανατροπές στο φορολογικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις και τα ακίνητα σχεδιάζει η κυβέρνηση. Στο τραπέζι πρόταση για μείωση της φορολογίας και στα μερίσματα. Ενοποιούνται σε ένα φόρο ο ΦΑΠ και το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας. Αυτοτελής φόρος 20% στα εισοδήματα από τα ενοίκια".

* ΚΕΡΔΟΣ: Το φάντασμα της ύφεσης απειλεί πάλι την ευρωζώνη

Η εφημερίδα γράφει ότι "προς τη δεύτερη ύφεση των τελευταίων τριών ετών οδεύει η οικονομία της ευρωζώνης, ενώ στάσιμη θα παραμείνει η οικονομία της ΕΕ όπως προκύπτει από τις ενδιάμεσες οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ανατροπές στη φορολογία επιχειρήσεων και ακινήτων

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανατροπές στη φορολογία των επιχειρήσεων και των ακινήτων φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιέχει και «εκπλήξεις» για τα φυσικά πρόσωπα με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, τη μείωση του αφορολογήτου ορίου, αλλά και νέες παρεμβάσεις στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ