Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 18:04

Τράπεζα Κύπρου: Κεφαλαιακή ενίσχυση κατά 594 εκατ. ευρώ

Την αύξηση των κύριων βασικών ίδιων κεφαλαίων κατά 594 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο του Σχεδίου Κεφαλαιακής του Ενίσχυσης.

Την αύξηση των κύριων βασικών ίδιων κεφαλαίων κατά 594 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο του Σχεδίου κεφαλαιακής του ενίσχυσης.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τους όρους του Σχεδίου Κεφαλαιακής Ενίσχυσης όπως αναφέρονται στο Ενημερωτικό Δελτίο ημερομηνίας 12 Ιανουαρίου 2012 και στο Συμπληρωματικό Ενημερωτικό Δελτίο ημερομηνίας 9 Μαρτίου 2012, η περίοδος Άσκησης Δικαιωμάτων Προτίμησης, Υποβολής Αιτήσεων για Προεγγραφές και Αποδοχής Προσφοράς Ανταλλαγής για Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου έληξε στις 19 Μαρτίου 2012.

Με τη συμπλήρωση των εγγραφών του Σχεδίου Κεφαλαιακής Ενίσχυσης, τα κύρια βασικά ίδια κεφάλαια της Τράπεζας αυξήθηκαν κατά 594 εκατ. ευρώ περίπου από τα οποία 160 εκατ. ευρώ περίπου αφορούν την Άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης και τις Αιτήσεις για Προεγγραφές και 434 εκατ. ευρώ περίπου αφορούν την Αποδοχή Προσφοράς Ανταλλαγής ΜΑΕΚ. Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω θα εκδοθούν περίπου 898,6 εκατ. νέες μετοχές.

Περαιτέρω, η Τράπεζα προχωρεί με την ολοκλήρωση του Σχεδίου Κεφαλαιακής Ενίσχυσης. Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο, η Τράπεζα μπορεί καθ' οιονδήποτε χρόνο, μέχρι τις 18 Ιουνίου 2012 να προβεί σε άσκηση όλων ή μέρους των Δικαιωμάτων Προτίμησης που δεν ασκήθηκαν από τους Δικαιούχους τους και δεν καλύφθηκαν μέχρι τις 19 Μαρτίου 2012. H τυχόν διάθεση των αδιάθετων μετοχών θα γίνει κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου και θα μπορεί να γίνει στην ίδια ή υψηλότερη τιμή από την Τιμή Άσκησης των Νέων Μετοχών.

Η ημερομηνία έκδοσης των νέων μετοχών από την Άσκηση Δικαιωμάτων Προτίμησης και από τις Αιτήσεις για Προεγγραφές είναι η 20η Μαρτίου 2012. Η ημερομηνία έκδοσης των Υποχρεωτικά Μετατρέψιμων Ομόλογων ("ΥΜΟ") που θα προκύψουν από την ανταλλαγή ΜΑΕΚ είναι η 20η Μαρτίου 2012 και η ημερομηνία αποπληρωμής τους με νέες μετοχές η 27η Μαρτίου 2012. Οι σχετικές επιστολές παραχώρησης των νέων μετοχών που θα προκύψουν θα σταλούν στους μετόχους στις 29 Μαρτίου 2012.