Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 11:54

Βράβευση της επιχειρηματικής καινοτομίας από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ο διαγωνισμός «Make Innovation Work», με τη βράβευση των καλύτερων καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ο διαγωνισμός «Make Innovation Work», με τη βράβευση των καλύτερων καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων.

Κατατέθηκαν συνολικά 273 προτάσεις από φυσικά και νομικά πρόσωπα από την Ελλάδα, το εξωτερικό και την ευρύτερη Ελληνική Διασπορά. Από αυτές αναδείχτηκαν οι πλέον ολοκληρωμένες, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα διαθέτει σημαντικό και ελπιδοφόρο απόθεμα καινοτόμων και επιχειρηματικών μυαλών.

«Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί την έμπρακτη συμβολή του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στο πέρασμα από την κατήφεια στην αισιοδοξία για το μέλλον της Ελλάδας», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητήρίου Γιάννος Γραμματίδης.

Το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού κέρδισε η πρόταση «Παραγωγή βιομάζας άλγης με υψηλή θερμιδική αξία ως εναλλακτικό καύσιμο» των Ιωάννη Σπορίδη - Αντωνιάδη και Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου.

Καλύτερη πρόταση ανά τομέα

Τομέας εναλλακτικής γεωργίας

Τίτλος: «Παραγωγή βιομάζας άλγης με υψηλή θερμιδική αξία ως εναλλακτικό καύσιμο»

Εκπρόσωπος Ομάδας: Ιωάννης Σπορίδης - Αντωνιάδης

Περίληψη

Η πρόταση σκοπεύει στην παραγωγή βιομάζας Aλγης με υψηλή θερμιδική αξία η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί ως εναλλακτικό καύσιμο στη διεθνή αγορά.

Τομέας πράσινης ενέργειας

Τίτλος: «Δεξαμενή Multitank»

Εκπρόσωπος: Χριστοφύλλης Δούραλης

Περίληψη

Τι γίνονται όλα τα πλαστικά και μεταλλικά βαρέλια όταν αδειάσουν;

Ο καινοτόμος σχεδιασμός και η μεγάλη αντοχή, δίνει τη δυνατότητα πολλαπλής επαναχρησιμοποίησης.

Αυξάνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και των επιχειρήσεων. Μειώνει σημαντικά τόσο τον απαιτούμενο αποθηκευτικό χώρο, την κατανάλωση πετρελαίου και την περιβαλλοντική ρύπανση.

Τομέας μεταφορών - ναυτιλίας

Τίτλος: «Βιομηχανικό Σύστημα Παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο και βελτιστοποίησης της παραγωγής σύνθετων μερών υψηλών επιδόσεων από ανθρακονήματα»

Εταιρία: INASCO HELLAS

Περίληψη

Βιομηχανικό σύστημα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο και βελτιστοποίησης της παραγωγής συνθέτων μερών υψηλών επιδόσεων από ανθρακονήματα που παράγονται μέσα σε αυτόκλειστους φούρνους

Η καινοτομία του συστήματος βασίζεται στην αρχή παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, του βαθμού σκλήρυνσης-πολυμερισμού της ρητίνης των συνθέτων μερών μέσω διηλεκτρικών αισθητήρων, οι οποίοι αισθητήρες αποτελούν μέρος του καλουπιού, μέσα στο autoclave.

Τομέας τουρισμού

Τίτλος: «Κτήμα Ανοιξης Γρεβενών»

Εταιρία: Κτήμα Ανοιξης Γρεβενών

Περίληψη

Πολυεπίπεδη επιχειρηματική μονάδα, που με θεματικό άξονα το κυνήγι, δημιουργεί ξενοδοχειακή μονάδα 12μηνης λειτουργίας και μονάδα παραγωγής και τυποποίησης κτηνοτροφικών και αγροτικών προϊόντων, σημαντικής θρεπτικής αξίας και γεύσης.