Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 15:25

Γραπτό υπόμνημα Γ.Αλογοσκούφη στην Εξεταστική για το έλλειμμα

Αυτό που οδήγησε την Ελλάδα στη δίνη της κρίσης, ήταν οι χειρισμοί της κυβέρνησης Παπανδρέου και όχι οι πολιτικές της κυβέρνησης Καραμανλή, υποστηρίζει σε γραπτό του υπόμνημα που απέστειλε στην εξεταστική για το έλλειμμα του 2009, ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

Σε γραπτό του υπόμνημα που απέστειλε στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, υποστηρίζει πως δεν έχει καμία ιδιαίτερη γνώση για τις συνθήκες εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2009 και τη διαμόρφωση του ελλείμματος για τη χρονιά εκείνη, καθώς η θητεία του τερματίστηκε στις 7 Ιανουαρίου του 2009.

Επιμένει, ωστόσο, πως αυτό που οδήγησε την Ελλάδα στη δίνη της κρίσης, ήταν οι χειρισμοί της κυβέρνησης Παπανδρέου και όχι οι πολιτικές της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, ο οποίος είχε προεκλογικά προειδοποιήσει για τους επερχόμενους κινδύνους.

Σε κάθε περίπτωση, «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν "παραποιούσε" στατιστικά στοιχεία. Παραποίηση στατιστικών στοιχείων καταγγέλθηκε για την κυβέρνηση Παπανδρέου, με την πρόχειρη και αστήρικτη αναθεώρηση του Οκτωβρίου του 2009, από στελέχη, όχι μόνο της ΕΣΥΕ επί κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και από στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που διόρισε η κυβέρνηση Παπανδρέου», αναφέρει ο κ. Αλογοσκούφης.

Παράλληλα, υπερασπίζεται την οικονομική πολιτική που ακολούθησε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών και εκτιμά πως από το 2007, η δημοσιονομική προσαρμογή που εφάρμοζε η κυβέρνηση Καραμανλή, ανακόπηκε και αντιστράφηκε λόγω της οικονομικής κρίσης και του υψηλού χρέους, που της είχαν κληροδοτήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.