Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 19:33

Μήνυμα ΔΝΤ για εφαρμογή των συμφωνηθέντων

Μήνυμα για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας έστειλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρότι ο αναπληρωτής εκπρόσωπός του δήλωσε πως το Ταμείο «δεν θεωρεί εμπόδιο» τις εκλογές.

Μήνυμα για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας έστειλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου Ντέιβιντ Χάλεϊ δήλωσε μεν πως «δεν θεωρεί εμπόδιο» τις εκλογές στην Ελλάδα, όμως κύκλοι του ΔΝΤ εξακολουθούν να προβάλλουν τη θέση ότι «υπάρχουν κίνδυνοι» και «αρκετά ρίσκα» για την πλήρη εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, ενώ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την πιθανότητα «να προκύψουν κραδασμοί» μετά τις εκλογές.

Ο ίδιος ο κ. Χάλεϊ, στη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη χώρα μας, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην καταβληθεί η επόμενη δόση προς την Ελλάδα - κάτι που έχει ξαναειπωθεί - εάν δεν εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα και εάν δεν τηρηθεί το δανειακό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ