Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 10:55

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου.

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ Παρασκευή-Κυριακή: Επιστροφές ΦΠΑ 3 δισ.

Η εφημερίδα τονίζει ότι ""Ξεπαγώνουν'' οι πληρωμές από το τέλος Μαρτίου - "Ζεστό χρήμα" στην αγορά. Με επετηρίδα που θα παρακολουθείται ηλεκτρονικά χωρίς τη δυνατότητα παρεμβάσεων, η λίστα των δικαιούχων επιστροφής ΦΠΑ. Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις εταιρείες που λαμβάνουν επιστροφή. Οι μηνιαίες καταβολές θα ακολουθούν τη διακύμανση της απόδοσης των εισπράξεων από ΦΠΑ. Φραγή στη συναλλαγή με τις φορολογικές αρχές, που έως τώρα εισέπρατταν "γρηγορόσημο" από 10%-20%. Ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές σε χιλιάδες επιχειρήσεις στις οποίες το Δημόσιο οφείλει επιστροφές ΦΠΑ για πάνω από δύο χρόνια".

* Η ΑΞΙΑ Παρασκευή-Κυριακή: Ο Σόρος, τα φιλέτα του Δημοσίου

Η εφημερίδα γράφει: "Πως βρέθηκε μία κυπριακή εταρεία να είναι ο μοναδικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ. Ο ρόλος του Μητρόπουλου και οι υπόγειες διαδρομές! Ο Μ. Καμπουρίδης, Η Dolphin Capital και η Axia Ventures. Οι ιδιωτικοποιήσεις, ο Παπαδήμος και η νέα Διαπλοκή. Η απόλυση της HOULIHAN LOKEY, που δεν ήθελε να ξεπουληθεί δημόσια περιουσία, και οι ... δικαιολογίες. Το πάρτι εκατομμυρίων με τις συμβάσεις ΤΑΙΠΕΔ, οι διαγωνισμοί-express και τα ερωτήματα. Η παρέλαση διεθνών οίκων και μεσαζόντων για τη μεγάλη πίτα των Αποκρατικοποιήσεων".

* ΕΞΠΡΕΣΣ: Έκδοση εντός 45 ημερών της άδειας για επενδύσεις

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Γενίκευση του fast track προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας".

* ΚΕΡΔΟΣ: Δέκα αλλαγές στη φορολογία και νέο επιχειρηματικό τοπίο

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Στα τεκμήρια υπόγεια και σοφίτες που τακτοποιήθηκαν. Θεσπίζεται νέα μορφή εταιρείας, η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Επανεκκίνηση επενδύσεων με σχέδιο σε πέντε βήματα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "(πολυνομοσχέδιο) Προσαρμογές σε διάφορα πεδία με στόχο τη βελτίωση του κλίματος. Πέφτει στα 15 εκατ. το όριο fast track"

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ