Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 10 Μαΐου 2002 12:46

H κοινή ανακοίνωση Intracom, Siemens και Εθνικής

Το τμήμα Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (Information and Communication Networks) της εταιρείας Siemens, ανακοίνωσε σήμερα την πώληση ποσοστού 29% της εταιρείας του Siemens Tele Industrie Α.Ε., με έδρα τη Θεσσαλονίκη στην Intracom. Ένα επιπλέον 12% μετοχών της "Siemens Tele Industrie Α.Ε." συμφωνήθηκε να πωληθεί από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας στην Intracom. Έτσι η νέα μετοχική σύνθεση της εταιρίας είναι: Intracom 41%, Siemens 41%, Εθνική Τράπεζα 18%.

Η "Siemens Tele Industrie Α.Ε.", μέχρι σήμερα συνιδιοκτησία της Siemens AG και της Εθνικής Τράπεζας, κατασκευάζει τηλεπικοινωνιακά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, συνεισφέροντας στην τεχνολογική ανάπτυξη του τηλεπικοινωνιακού τομέα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή της Intracom εντάσσεται στην στρατηγική πού έχει εξαγγείλει η IC Networks για την βελτιστοποίηση των μονάδων παραγωγής σε όλο τον κόσμο ώστε να ικανοποιεί τις αυξημένες απαιτήσεις των πελατών της.

Στα πλαίσια της συμφωνίας δεν προβλέπονται αλλαγές στον αριθμό του απασχολούμενου προσωπικού ή την παραγωγή των προϊόντων. Η εταιρεία θα προσφέρει διευρυμένες υπηρεσίες σε όλους τους πελάτες της στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.

Η συμφωνία θα υποβληθεί προς επικύρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα αρμόδια Όργανα.