Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 09:51

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου.

* ΕΞΠΡΕΣ: Στη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Μυτιληναίος με Motor Oil

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 100% της ΔΕΠΑ κατέθεσαν χθες από κοινού οι όμιλοι Μυτιληναίου και Βαρδινογιάννη, δημοσιοποιώντας μάλιστα επισήμως το ενδιαφέρον τους μέσω Χρηματιστηρίου, δύο ημέρες πριν την τυπική λήξη της προθεσμίας που έχει δώσει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και είναι η 30η Μαρτίου".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Κρίσιμο τεστ με ΔΕΠΑ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλη σημασία αποδίδεται από την κυβέρνηση στην πορεία πώλησης της ΔΕΠΑ, αφού ουσιαστικά θα αποτελέσει το πρώτο crash test στην υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, εκδηλώνεται σημαντικό ενδιαφέρον από πολλές ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις. Αύριο ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του διαγωνισμού με την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών. Στόχος, έσοδα κοντά στα 2 δισ. ευρώ".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τελευταία ευκαιρία ρύθμισης σε ληξιπρόθεσμους οφειλέτες

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με κατασχέσεις, ακόμη και μισθών, αλλά και ποινικές διώξεις βρίσκονται αντιμέτωποι οι οφειλέτες του Δημοσίου, εφόσον δεν σπεύσουν να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα προς το δημόσιο χρέη τους". Η προθεσμία λήγει αύριο, όμως το υπουργείο Οικονομικών έδωσε χθες πρόσθετες διευκρινίσεις και ως εκ τούτου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ