Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 12:48

Οριακή άνοδος των αποδόσεων στη γαλλική δημοπρασία

Οριακή αύξηση σημείωσαν οι αποδόσεις στη σημερινή δημοπρασία γαλλικών ομολόγων, με την επενδυτική ζήτηση να παραμένει πάντως ισχυρή παρά τις ανησυχίες για το ισπανικό χρέος.

Οριακή αύξηση σημείωσαν οι αποδόσεις στη σημερινή δημοπρασία γαλλικών ομολόγων, όπως ανακοινώθηκε από τον οργανισμό διαχείρισης δημοσίου χρέους της χώρας. Η επενδυτική ζήτηση παρέμεινε πάντως ισχυρή, παρά τις ανησυχίες για το ισπανικό χρέος.

Συγκεκριμένα, το Παρίσι πούλησε μεσο-μακροπρόθεσμους τίτλους, γνωστούς ως OAT, αξίας 8,4 δισ. ευρώ - εντός του στόχου που είχε θέσει για 7-8,5 δισ. ευρώ. Οι προσφορές που έλαβε ήταν σχεδόν τριπλάσιες από το ζητούμενο ποσό.

Εν τω μεταξύ, η απόδοση στους πενταετείς τίτλους, λήξεως τον Οκτώβριο του 2017, αυξήθηκε ελαφρά στο 1,96% από 1,91% που ήταν στην αντίστοιχη δημοπρασία της 1ης Μαρτίου. Στα 10ετή και 15ετή ομόλογα οι αποδόσεις ενισχύθηκαν σε 2,98% από 2,91% και σε 3,46% από 3,3%, αντίστοιχα.

Αντιθέτως, η απόδοση για το ομόλογο 30ετούς διάρκειας υποχώρησε στο 3,79% από 3,97%.

Η γαλλική δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την ισπανική, τα αποτελέσματα της οποίας απογοήτευσαν την αγορά. Η Μαδρίτη δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των επενδυτών, που θεωρούσαν τη δημοπρασία «ορόσημο» για τις διαθέσεις των αγορών απέναντι στη χώρα.