Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 09:53

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου.

* ΕΞΠΡΕΣ: Πίεση σε ΔΕΗ για μείωση τιμολογίων επιχειρήσεων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συστάσεις προς τη ΔΕΗ για περιορισμό των αυξήσεων στα τιμολόγια μέσης και υψηλής τάσης που αφορούν τις επιχειρήσεις απηύθυνε εμμέσως πλην σαφώς χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Λύση για τις τράπεζες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δύο βήματα πιο κοντά βρίσκονται τράπεζες και κυβέρνηση ώστε να καταλήξουν στην τελική συμφωνία για τους όρους της κεφαλαιοποίησης. Ωστόσο, όλα θα κριθούν από τη στάση που θα τηρήσει, απέναντι στο τελικό σχέδιο, η τρόικα".

* ΚΕΡΔΟΣ: Οι τράπεζες εκποιούν περιουσιακά στοιχεία

Η εφημερίδα γράφει ότι "δημιουργία holdings στο εξωτερικό για τη συστέγαση των θυγατρικών με στόχο την πώληση συμμετοχών και άλλα παρόμοια σενάρια πώλησης, "ασημικών" θυγατρικών και παγίων περιλαμβάνουν τα business plans των τραπεζών, με στόχο την κεφαλαιακή τους ενίσχυση".

* H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Δύο σενάρια απελευθέρωσης των τιμολογίων της ενέργειας

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δύο σενάρια για την απελευθέρωση των τιμολογίων στη χαμηλή τάση, τα οποία από τον Ιανουάριο του 2013 παύουν να ρυθμίζονται από το κράτος, βάσει του μνημονίου, προανήγγειλε, χθες ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ