Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Μαΐου 2002 16:41

Κλίμα ευφορίας στη Wall Street

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ άνοδο σημειώνουν κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη. Στη διατήρηση του θετικού κλίματος που επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση συνέβαλαν μία σειρά ενθαρρυντικών εταιρικών αποτελεσμάτων καθώς και η σημαντική αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις λιανικής τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 1,2% ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο της τάξεως του 0,6%, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Περίπου δέκα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,18% και έχει φθάσει τις 10.228,45 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο κατά 3,24% και έχει διαμορφωθεί στις 1.706 μονάδες.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται και σήμερα στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας μετά την πρόταση αναλυτή της Robertson Stephens για αγορά μετοχών της Intel, καθώς, σύμφωνα με την εκτίμησή του, η ζήτηση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο δεύτερο εξάμηνο θα αυξηθεί. Η μετοχή της Ιntel ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 5,19%.

Αξιόλογα κέρδη (2,57%) καταγράφει και η μετοχή της αμερικανικής αλυσίδας καταστημάτων Wal Mart, η οποία ανακοίνωσε ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2002 τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 20% υπερβαίνοντας τις προσδοκίες της αγοράς.