Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012 13:47

Συνεχίζονται οι μειώσεις προσωπικού, αυξάνεται η δαπάνη για εκπαίδευση

Συνέχιση των μειώσεων προσωπικού, μισθών και παροχών, αλλά αύξηση της δαπάνης για εκπαίδευση διαπιστώνει έρευνα της ICAP People Solutions.

Συνέχιση των μειώσεων προσωπικού, μισθών και παροχών, αλλά αύξηση της δαπάνης για εκπαίδευση διαπιστώνει η τριμηνιαία ηλεκτρονική έρευνα της ICAP People Solutions.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα περιλαμβάνουν απαντήσεις που καταχωρήθηκαν μέχρι το τέλος Μαρτίου 2012.

Βάσει αυτών, συνεχίζονται οι μειώσεις του προσωπικού, αυξάνονται οι επιχειρήσεις που μειώνουν μισθούς με πρόθεση περαιτέρω κινητικότητας στον τομέα αυτόν μετά τα μέσα Μαΐου, ενώ αυξητικά κινείται η πρόθεση μείωσης των παροχών.

Επίσης, έχει αυξηθεί το ποσοστό των επιχειρήσεων που δίνουν κατώτατο μικτό μισθό μικρότερο των 1.000 ευρώ σε νεοπροσληφθέντες με πτυχίο ή μεταπτυχιακό, σε σύγκριση με το τελευταίο 3μηνο του 2011.

Ωστόσο, η πλειονότητα των επιχειρήσεων διατηρεί ή και αυξάνει τη δαπάνη για την εκπαίδευση, ιδίως αυτήν που σχετίζεται άμεσα με την εργασία. Επίσης αυξάνεται η επένδυση των τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού στην τεχνολογία και πολλαπλασιάζονται οι εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης των εργαζομένων.

Από τις επιχειρήσεις που απάντησαν στην έρευνα, 57% είναι ελληνικές, 43% είναι διεθνείς, 50% έχουν τζίρο πάνω από 100 εκατ. ευρώ και 53% έχουν περισσότερους από 250 εργαζομένους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ