Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 10:04

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου.

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Φόρο-ταυτότητα» για όλους. Ηλεκτρονική καταγραφή των συναλλαγών

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θα δημιουργηθεί περιουσιακό και καταναλωτικό προφίλ για τον κάθε φορολογούμενο, μέσα από το οποίο θα παρακολουθούνται όλες του οι συναλλαγές. Θα περιέχονται στοιχεία για δάνεια, καταθέσεις, επενδύσεις, αγορές μέσω πιστωτικών καρτών, δαπάνες για ρεύμα και τηλέφωνο".

* ΚΕΡΔΟΣ: Συμπιέστε τους μισθούς, ελευθερώστε τις αγορές

Η εφημερίδα γράφει ότι "ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω της μείωσης του μισθολογικού κόστους και του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, επίσπευση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων και διόρθωση των αστοχιών της Δημόσιας Διοίκησης στην προώθηση των αλλαγών ζητεί στην έκθεσή της η Κομισιόν, με τον πρόεδρό της κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να καλεί τους Ελληνες πολιτικούς να παραμείνουν πιστοί στην εφαρμογή του δανειακού προγράμματος και μετά τις εκλογές".

* H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σχέδιο τριάντα μέτρων για έξοδο από την ύφεση

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρόγραμμα τριάντα συγκεκριμένων μέτρων, που μεταξύ των άλλων προβλέπουν στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την αντιμετώπιση της ανεργίας κυρίως των νέων, την επανεκκίνηση των εργασιών μεγάλων οδικών δικτύων, τις βαθιές τομές στον τομέα της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2012, με στόχο την έξοδο της Ελλάδας από τη βαθιά ύφεση".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ