Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2002 19:37

Πρόταση στρατηγικής συνεργασίας με την Ε.ΤΗ.ΔΙ. από FORTHnet - SAG-Abel

Κοινή πρόταση στο πλαίσιο του δεύτερου σταδίου του διαγωνισμού που προκήρυξε η εταιρεία Εναλλακτικά Τηλεπικοινωνιακά Δίκτυα ΑΕ (Ε.ΤΗ.ΔΙ. ΑΕ) για την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή υπέβαλαν η FORTHnet AE και η εταιρεία SAG–Abel Kommunikationstechnik GmbH & Co. KG, θυγατρική της γερμανικής εταιρείας ενέργειας RWE.

Στην πρόταση που υπέβαλε η κοινοπραξία, παρουσιάζεται σχέδιο για την κατασκευή και λειτουργία τηλεπικοινωνιακού δικτύου με την χρήση και αξιοποίηση των δικαιωμάτων διέλευσης που θα παραχωρηθούν από την Ε.ΤΗ.ΔΙ. και τους μετόχους της.

Το προτεινόμενο δίκτυο οπτικών ινών θα καλύπτει σε πρώτη φάση την περιοχή των Αθηνών με την κατασκευή μητροπολιτικού δακτυλίου καθώς και την σύνδεση του άξονα Αθήνας – Λάρισας – Θεσσαλονίκης. Εφόσον η πρόταση της κοινοπραξίας επιλεχθεί, θα ακολουθήσουν σε επόμενο στάδιο διαπραγματεύσεις με την Ε.ΤΗ.ΔΙ., για τον καθορισμό του τελικού εταιρικού σχήματος που θα προκύψει.

Η SAG-Abel διαθέτει εμπειρία στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την διαχείριση τηλεπικοινωνιακών έργων υποδομής, όπως μητροπολιτικά δίκτυα, μακράς αποστάσεως (Long-haul) δίκτυα, μικροκυματικές ζεύξεις και δορυφορικές επικοινωνίες.