Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 19:23

Τράπεζα Κύπρου: Ζημίες 1,37 δισ. ευρώ λόγω PSI

Στα 1,37 δισ. ευρώ αναθεωρήθηκαν οι ζημίες του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου για την οικονομική χρήση του 2011 λόγω των απωλειών που υπέστη από την απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχει στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI).

Στα 1,37 δισ. ευρώ αναθεωρήθηκαν οι ζημίες του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου για την οικονομική χρήση του 2011 λόγω των απωλειών που υπέστη από την απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχει στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI). Χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ζημίες από το PSI, τα μετά φόρων κέρδη του ομίλου σημείωσαν ετήσια αύξηση 2% πέρυσι στα 312 εκατ. ευρώ.

«Εξαιρουμένης της απομείωσης ΟΕΔ (ομολόγων ελληνικού δημοσίου), το συγκρότημα έχει υλοποιήσει τους στόχους κερδοφορίας για το έτος 2011 και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του αβέβαιου οικονομικού περιβάλλοντος» σημειώνει ο όμιλος σε σχετική του ανακοίνωση. Για το 2012, η Τράπεζα Κύπρου θέτει ως προτεραιότητα «τη διατήρηση της οργανικής κερδοφορίας, της υγιούς ρευστότητας, της ικανοποιητικής κεφαλαιακής επάρκειας και της αποτελεσματικής διαχείρισης κινδύνων» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters