Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 15:18

Merit: Δύσκολη η ανάκτηση των 730 μονάδων

Οι 680 μονάδες θα δοκιμαστούν αργά ή γρήγορα καθώς δεν υπάρχει λόγος ισχυρής ανοδικής αντίδρασης πριν την 6η Μαΐου, αναφέρει η Merit ΑΧΕΠΕΥ στο σχόλιό της για την ελληνική αγορά.

Συνεχίζονται οι αδιάφορες συνεδριάσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο που είναι χαρακτηριστικό όλου του μήνα Απριλίου. Η προεκλογική ανησυχία απομακρύνει τους αγοραστές με αποτέλεσμα την αδυναμία σοβαρής ανοδικής αντίδρασης και τζίρους απαξίωσης.

Αυτό αναφέρει η Merit ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο σχόλιό της για την ελληνική αγορά, παρατηρώντας πως τα τραπεζικά αποτελέσματα δεν έδωσαν κάποιο στίγμα στην αγορά. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι ζημιές ρεκόρ που ανακοίνωσαν, αν και αναμενόμενες σε μεγάλο βαθμό, δεν θα μπορούσαν να χαροποιήσουν τους επενδυτές και το γεγονός ότι οι απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη από την Παρασκευή μέχρι σήμερα δε ξεπερνούν το 5% είναι ένα θετικό στοιχείο.

Στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί πλέον στην αγορά, η Merit περιμένει μόνο τεχνικές αντιδράσεις τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, καθώς υπάρχει γενικότερη ανησυχία για το αν προκύψει ισχυρή κυβέρνηση από αυτές.

Αν και ο Γενικός Δείκτης ανθίσταται λόγω κάποιων τίτλων όπως η Coca Cola 3E, ο Τιτάν και ο ΟΠΑΠ, η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι οι 680 μονάδες θα δοκιμαστούν αργά ή γρήγορα καθώς δεν υπάρχει λόγος ισχυρής ανοδικής αντίδρασης πριν την 6η Μαΐου και με τους μικρούς τζίρους η ανάκτηση ακόμα και των 730 μονάδων φαντάζει δύσκολη.