Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2002 20:48

ΧΑΑ - Αποφάσεις

Το δ.σ. του ΧΑΑ ενέκρινε κατά την σημερινή του συνεδρίαση το ενημερωτικό δελτίο της κάτωθι εταιρείας για την εισαγωγή των μετοχών της προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών:

– «01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ» για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στην Παράλληλη Αγορά του ΧΑΑ.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε :

Η εταιρία «01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ» θα διαθέσει 571.100 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ως εξής: 544.100 με δημόσια εγγραφή στο ευρύ επενδυτικό κοινό και 27.000 με ιδιωτική τοποθέτηση.

Επίσης το δ.σ. του ΧΑΑ ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση:

– Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 21.922 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS A.E.», που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης (stock option plan), καθώς επίσης και

– Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 750.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS A.E.» που προέκυψαν από διανομή δωρεάν μετοχών σε μέλη του δ.σ. και το προσωπικό αυτής.

Το δ.σ. του ΧΑΑ ενημερώθηκε:

– Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρείας «LAVIPHARM A.E.» από 0,8804 σε 1,00 ευρώ.

– Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής «ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS A.E.› από 2,74 σε 2,76 ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση των Βασικών Κανόνων Διαχείρισης και Υπολογισμού των Δεικτών Τιμών της Αγοράς Μετοχών του ΧΑΑ με τον υπολογισμό του Δείκτη όλων των μετοχών, προκειμένου να καταγράφονται οι τάσεις όλων των μετοχών εισηγμένων που διαπραγματεύονται στην Αγορά Μετοχών του ΧΑΑ. Αποδεκτές αξίες για συμμετοχή στο Δείκτη όλων των μετοχών θα είναι όλα τα είδη μετοχών ( κοινές, προνομιούχες, μετατρέψιμες προνομιούχες κλπ., εκτός από τις μετατρέψιμες ομολογίες) ανεξάρτητα από τη μέθοδο διαπραγμάτευσης.