Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 10:09

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των οικονομικών εφημερίδων της Τρίτης.

Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των οικονομικών εφημερίδων της Τρίτης.

ΕΞΠΡΕΣ: Μόνη λύση στο αδιέξοδο κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συνεχίζεται το θρίλερ για το σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς άκαρπη απέβη και η χθεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών (Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη) υπό τον Κάρολο Παπούλια, μετά την άρνηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει σε αυτήν".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Πρόκληση η κυβέρνηση προσωπικοτήτων.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων με συγκεκριμένο χρονικό βίο και έργο, πρότεινε ο Κάρολος Παπούλιας στη χθεσινή συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς. Οι σημερινές επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελούν την ύστατη, χρονικά και πολιτικά, ευκαιρία να αποφευχθεί ένα "αιφνίδιο" γεγονός που θα τινάξει την οικονομία και τη χώρα στον αέρα".

ΚΕΡΔΟΣ: Δύσκολες ώρες στο Eurogroup.

Η εφημερίδα γράφει ότι "δραματικούς τόνους, με μορφή ακόμη και ευθείας απειλής, πήραν χθες οι προειδοποιήσεις της Ευρώπης για το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα μας - προειδοποιήσεις, με σαφείς πλέον αναφορές στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Στηρίζει σενάρια εξόδου η ελληνική ακυβερνησία.

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η αδυναμία των πολιτικών κομμάτων να συμφωνήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας επιβεβαιώθηκε εκ νέου χθες το απόγευμα στη σύσκεψη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, των κ.κ. Αντ. Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη. Η ακυβερνησία και το πολιτικό αδιέξοδο ενέτειναν τις συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή και την Ενωση και έδωσαν αφορμή στους αναλυτές των αγορών να επαναφέρουν στο τραπέζι τις διαδικασίες της ελληνικής αποχώρησης".