Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2002 13:48

Συμφωνία συνεργασίας Ιntracom-Raytheon

Συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία Raytheon Missile Systems για την παραγωγή ηλεκτρονικών μονάδων του πυραύλου Μaverick, ο οποίος χρησιμοποιείται από μαχητικά αεροσκάφη, υπέγραψε η Intracom.

Η σχετική σύμβαση είναι ύψους 3,91 εκατ. δολαρίων και προβλέπει την κατασκευή και τον τελικό έλεγχο των ηλεκτρονικών μονάδων στις εγκαταστάσεις της Intracom. Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τελευταίας, η υποδομή, η εμπειρία και οι τεχνικές δυνατότητες της Intracom δίνουν την δυνατότητα για την κατασκευή των εν λόγω συστημάτων στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα.

Η σύμβαση θα ολοκληρωθεί εντός ενός έτους και επεκτείνει την καλή συνεργασία των δύο εταιρειών στο χώρο της άμυνας. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη σε προγράμματα του Πολεμικής Αεροπορίας, όπως το πρόγραμμα παραγωγής του Αντιαεροπορικού Συστήματος Μεγάλου Βεληνεκούς (PATRIOT), σε προγράμματα του Στρατού Ξηράς όπως το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του αντιαεροπορικού συστήματος HAWK και για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού, στο πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής του πυραύλου Evolved Sea Sparrow Missile (ESSM).