Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2002 14:14

Vodafone-Panafon : Ελαφρά μείωση κερδών τη χρήση του 2001

Σε 990 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της Vodafone-Panafon κατά τη δωδεκάμηνη χρήση του 2001 που έληξε στις 31 Μαρτίου 2002, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 17,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη προηγούμενη χρονική περίοδο. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μειώθηκαν σε ποσοστό 3,4% φθάνοντας τα 169,3 εκατ. ευρώ, λόγω των έκτακτων προβλέψεων ύψους 5,9 εκατ. ευρώ για τυχόν φορολογικές υποχρεώσεις το πρώτο εξάμηνο της χρήσης.

Τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 273,4 εκατ. ευρώ έναντι 279,3, μείωση σε ποσοστό 2,1%, ως αποτέλεσμα των υψηλότερων αποσβέσεων, καθώς και των αρχικών ζημιών που προέκυψαν από τις νεοϊδρυθείσες θυγατρικές Vizzavi Hellas και Vodafone Αλβανίας.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Κορωνιάς σε συνέντευξη Τύπου, είπε:

«Τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της Vodafone-Panafon, αποτελούν σίγουρα την καλύτερη απόδειξη της συνεχιζόμενης ανάπτυξης της, καθώς αναδεικνύουν μία εξέλιξη που βασίζεται σε υγιείς και σταθερούς ρυθμούς, με βασικό στόχο την οικονομική ευρωστία με μακροπρόθεσμη προοπτική. Η βελτίωση των βασικών οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, ενισχύει ακόμη περισσότερο την εξέχουσα θέση της στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, παρέχοντας σημαντική αξία προς τους μετόχους της και επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των συνδρομητών της».

Η μετοχική τιμή της εταιρείας υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 1,05%.