Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 09:19

Σταθεροποιείται η τιμή του Brent

Κοντά στα 107 δολ. το βαρέλι σταθεροποιείται η τιμή του Brent, με την προσοχή να είναι στραμμένη σε πιθανά προβλήματα στην προσφορά πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή αλλά και στην κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Κοντά στα 107 δολάρια το βαρέλι σταθεροποιείται σήμερα η τιμή του Brent, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη σε πιθανά προβλήματα στην προσφορά πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή αλλά και στην κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Τα σχέδιο της Ισπανίας να χρησιμοποιήσει το δημόσιο χρέος για την ανάκαμψη της Bankia έχει εγείρει ανησυχίες περί πιθανής ανακεφαλαιοποίησης και άλλων προβληματικών τραπεζών σε μια περίοδο που το κόστος δανεισμού βρίσκεται ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα.

«Οι αγορές ανησυχούν εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης για τη διάσωση της Bankia. Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα της Ισπανίας να εξυπηρετήσει το χρέος της», παρατηρεί οικονομολόγος στη National Australia Bank.

Λίγα λεπτά μετά τις 8 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του Brent στα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου ενισχυόταν κατά 3 σεντς στα 107,14 δολάρια το βαρέλι, έχοντας εκτιναχθεί μέχρι τα 108,04 δολάρια το βαρέλι στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού σημείωνε άνοδο 37 σεντς στα 91,23 δολάρια το βαρέλι.