Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012 11:15

Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σταθεροποιητικά κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με το κλίμα να επηρεάζεται από τις ανησυχίες σχετικά με τα προβλήματα του ισπανικού τραπεζικού συστήματος.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά τις μεγάλες απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης, με το κλίμα να επηρεάζεται από τις ανησυχίες σχετικά με τα προβλήματα του ισπανικού τραπεζικού συστήματος.

Η συστημική κρίση στην Ισπανία έχει επιδεινώσει σημαντικά το κλίμα, καθώς κορυφώνονται οι ανησυχίες για τις εγχώριες τράπεζες εν μέσω αντιφατικών μηνυμάτων από Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και Μαδρίτη.

Στις 10:49 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 παρέμενε αμετάβλητος στις 975,78 μονάδες. Χθες, κατέγραψε απώλειες 1,5%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχυόταν κατά 0,3%, ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωνε οριακή άνοδο 0,03%, ενώ ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρούσε ελαφρώς κατά 0,05%.

Η προσοχή είναι στραμμένη σήμερα και στην Ιρλανδία, όπου διεξάγεται δημοψήφισμα για την έγκριση ή μη του Δημοσιονομικού Συμφώνου.