Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012 15:54

Πιάνει δουλειά η Επιτροπή διοικητικής επίλυσης μεγάλων φορολογικών διαφορών

Ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες της η Επιτροπή διοικητικής επίλυσης μεγάλων φορολογικών διαφορών, με κύριο στόχο την ελαχιστοποίηση υποθέσεων που οδηγούνται σε μακροχρόνιες δικαστικές διενέξεις. Η Επιτροπή επιλαμβάνεται υποθέσεων μεγάλων επιχειρήσεων.

Ολοκληρώθηκε η στελέχωση της Επιτροπής Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του άρθρου 70 Α του ν.2238/1994, στην οποία προεδρεύει ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η Επιτροπή συστάθηκε στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών και όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της είναι η ελαχιστοποίηση των υποθέσεων που οδηγούνται σε μακροχρόνιες δικαστικές διενέξεις και η επαύξηση της διαφάνειας κατά τη διαδικασία της διοικητικής επίλυσης των μεγάλων φορολογικών διαφορών.

Όπως επίσης, επισημαίνεται, ο κύριος όγκος των υποθέσεων που επιλαμβάνεται αφορά σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ για μικρότερες φορολογικές διαφορές ή για διαφορές στις οποίες δεν υπάρχει αμφισβήτηση στον κύριο φόρο, συνεχίζουν να λειτουργούν τα υφιστάμενα όργανα διοικητικής επίλυσης στις περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου.