Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 27 Μαΐου 2002 13:28

Πάνω από τα 92 σεντς και πάλι το ευρώ

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ άνω των 92 σεντς αναρριχήθηκε εκ νέου η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο κατά τις σημερινές συναλλαγές στη αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου.

Στις 13:15 (ώρα Ελλάδος) στην αγορά του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 92,10 σεντς έναντι 91,93 σεντς στις 10:15 το πρωί και 92,08 σεντς αργά το βράδυ της Παρασκευής. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν την περασμένη Παρασκευή 91,88 σεντς ανά ευρώ.

Σημαντική ώθηση στο ενιαίο νόμισμα έδωσε η είδηση ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία σημείωσε το Μάιο άνοδο μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών κυρίως λόγω της αύξησης των εξαγωγών.

Ο παραπάνω δείκτης, ο οποίος αποτυπώνει την αισιοδοξία των γερμανών επιχειρηματιών στην οικονομία της χώρας τους, αυξήθηκε για έκτη φορά σε διάστημα επτά μηνών και έφθασε το 91,5 από 90,5 τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθεί στο 90,9.

Το κοινό νόμισμα άντλησε επιπλέον στήριξη από την εκτίμηση του μέλους του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου Γκάι Κβάντεν, ότι η πολιτική της ΕΚΤ σε ό,τι αφορά τη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών ήταν επιτυχής.