Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 27 Μαΐου 2002 13:37

Βετανέτ : Αύξηση του κύκλου εργασιών το α' τρίμηνο

Αύξηση του κύκλου εργασιών σε εταιρική και ενοποιημένη βάση παρουσιάζει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002 η Βετανέτ. Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας ανήλθε σε 1,54 εκατ. ευρώ απο 1,26 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι σημειώνοντας αύξηση κατά 21,8%, ενώ ο αντίστοιχος ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 2,64 εκατ. ευρώ, έναντι 2,38 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 10,80%.

Αυξημένες παρουσιάζονται και οι επενδύσεις της εταιρείας, οι οποίες ανήλθαν στα 6,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο 73% του συνολικού επενδυτικού προγράμματος ύψους 8,7 εκατ. ευρώ. Σημαντική εξέλιξη για τον όμιλο της Βετανέτ αποτελεί η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης μεταξύ της τεχνικής εταιρίας Εκάτ-Ετάν, που ανήκει εξολοκλήρου στη Βετανέτ, και των εταιρειών Τεχνήμων, Εργομάκ, Λέων και Ιόνιος Τεχνική, για την απορρόφηση από την Εκάτ-Ετάν της πρώτης και της δεύτερης εξ αυτών, καθώς και των αποσχιζομένων και εισφερομένων κατασκευαστικών κλάδων της τρίτης και της τέταρτης.

Στόχος της Εκάτ-Ετάν είναι η απόκτηση του νέου εργοληπτικού πτυχίου 6ης τάξης και πλέον θα είναι δυνατή η συμμετοχή της εταιρείας σε διαγωνισμούς δημοσίου για έργα προϋπολογισμού μέχρι και 35 εκατ. ευρώ. Ο μετασχηματισμός της Εκάτ-Ετάν εκτιμάται, ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2002.