Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 14:44

Εκκληση Ραχόι για μέτρα σταθεροποίησης των αγορών

Έκκληση προς τις Βρυξέλλες να αναλάβουν επειγόντως δράση για τη σταθεροποίηση των αγορών απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Έκκληση προς τις Βρυξέλλες να αναλάβουν επειγόντως δράση για τη σταθεροποίηση των αγορών απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, υποστηρίζοντας ότι η ΕΚΤ είναι ο μόνος θεσμός που έχει την ικανότητα να αναλάβει αυτόν τον ρόλο.

«Είναι αναγκαίο να αναληφθεί επειγόντως δράση για τη σταθεροποίηση των αγορών και τον έλεγχο των επιτοκίων», έγραφε ο Ισπανός πρωθυπουργός σε επιστολή που έστειλε στις 6 Ιουνίου στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον Μαριάνο Ραχόι, ο μόνος θεσμός που έχει σήμερα την ικανότητα να διασφαλίσει αυτές τις συνθήκες σταθερότητας και ρευστότητας είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Η διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας είναι αυτή τη στιγμή ουσιαστική για να δείξουμε τη δέσμευση των χωρών-μελών προς τον αμετάκλητο χαρακτήρα του ευρώ», έγραφε στην επιστολή του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο