Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Μαΐου 2002 21:01

Εξήγγειλε ευνοϊκές αλλαγές στη μεταβίβαση ακινήτων ο Ν. Χριστοδουλάκης

Μέτρα για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και ειδικότερα για την μεταβίβαση της περιουσίας ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Ειδικότερα ο κ. Χριστοδουλάκης εξήγγειλε ότι:

- Το αφορολόγητο όριο αγοράς πρώτης κατοικίας θα ισχύει πλέον και για την κληρονομιά και τη γονική παροχή.

- Στις υπεράκτιες εταιρείες ακινήτων θα επιβάλλεται φόρος περιουσίας ώστε να μην υπάρχει διαφορά αν τα ακίνητα είναι δηλωμένα εδώ ή στο εξωτερικό και

- Θα υπάρχει απαλλαγή από φόρο κληρονομίας ή γονικής παροχής των μετόχων των εισηγμένων και μη ανωνύμων εταιρείων και καταβολή μόνον του φόρου συναλλαγών, με την προυπόθεση ότι οι αναλογούντες φόροι θα γίνουν επενδύσεις στην επιχείρηση.

Για τον επαναπατρισμό ελληνικων κεφαλαίων, ο κ. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες, σε συνεργασία με τις τράπεζες, θα διαμορφωθεί ένα πλαίσιο επιστροφής κεφαλαίων με υψηλές αποδόσεις χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις και γραφειοκρατία. Ταυτόχρονα, είπε, θα επανεξεταστεί όλο το πλαίσιο φορολογίας χρηματοπιστωτικών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε τα δικά μας να μην μειονεκτούν έναντι των ξένων.