Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2002 12:50

Αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή το Μάρτιο

Σημαντική αύξηση σημείωσε ο γενικός δείκτης παραγωγής ορυχείων,

βιομηχανίας, ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και νερού το Μάρτιο του 2002 μετά από αρκετούς μήνες κατά τους οποίους σημειωνόταν στασιμότητα ή μείωση.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης παραγωγής ορυχείων, βιομηχανίας, ηλεκτρισμού- φυσικού αερίου-νερού αυξήθηκε το μήνα του Μάρτιο 2002, σε σύγκριση με τον αντίστοχο μήνα του προηγούμενου έτους κατά 3,4%.

Αναλυτικότερα:

-Ο δείκτης παραγωγής ορυχείων παρουσίασε αύξηση κατά 11,6% και προέρχεται από την αύξηση των επιμέρους δεικτών εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

-Ο δείκτης παραγωγής βιομηχανίας παρουσίασε αύξηση κατά 4,4% και η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη θετική μεταβολή των επιμέρους δεικτών εκτυπώσεως και εκδόσεως παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα και χημικών προϊόντων.

-Ο δείκτης παραγωγής ηλεκτρισμού-φυσικού αερίου-νερού παρουσίασε μείωση κατά 1% η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση της παραγωγής και διανομής φυσικού αερίου.

Η εξέλιξη της πορείας του μέσου όρου των παραπάνω δεικτών κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2002 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2001 καταγράφεται ως εξής:

-Ο γενικός δείκτης παραγωγής ορυχείων-βιομηχανίας-ηλεκτρισμού-φυσικού αερίου-νερού αυξήθηκε κατά 0,2%.

-Ο δείκτης παραγωγής βιομηχανίας παρουσιάζει μείωση κατά 0,8%.

-Ο δείκτης παραγωγής ηλεκτρισμού-φυσικού αερίου και νερού παρουσιάζει αύξηση 0,8% και

-Ο δείκτης παραγωγής ορυχείων παρουσιάζει αύξηση κατά 13,9%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ