Οι μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες και εμπορικές εταιρίες από το χώρο των τροφίμων θα λάβουν μέρος στο τριήμερο Συμπόσιο για τα 100 χρόνια ιστορίας της Ελληνικής Αγοράς Τροφίμων και Ποτών, που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο μεταξύ 29 Ιουνίου και 1ης Ιουλίου 2012, παρουσιάζοντας την ιστορία και τα προϊόντα τους.
Οι μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες και εμπορικές εταιρίες από το χώρο των τροφίμων θα λάβουν μέρος στο τριήμερο Συμπόσιο για τα 100 χρόνια ιστορίας της Ελληνικής Αγοράς Τροφίμων και Ποτών, που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο μεταξύ 29 Ιουνίου και 1ης Ιουλίου 2012, παρουσιάζοντας την ιστορία και τα προϊόντα τους.
Με στόχο την αναγνώριση της προσφοράς των ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων στην ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς τροφίμων και ποτών, το τριήμερο Συμπόσιο θα περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων:
- ο χώρος του Ζαππείου θα φιλοξενήσει μία ανοιχτή για το κοινό έκθεση, όπου οι συμμετέχουσες εταιρίες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιστορία τους μέσα από παραδοσιακά προϊόντα και συλλεκτικές φωτογραφίες
- κεντρική θέση στο Συμπόσιο κατέχει το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα με θέμα «Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της Ελληνικής Αγοράς Τροφίμων και Ποτών»
- αναμνηστικά βραβεία από τον Σ.Ε.Β.Τ. σε επιχειρήσεις και προϊόντα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην ελληνική αγορά τροφίμων και ποτών
- δώρα που θα δοθούν στο κοινό και διάφορα events από τις εταιρείες
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον της ελληνικής αγοράς τροφίμων και ποτών θα ξετυλιχθούν μέσα από τις εταιρείες, τα προϊόντα και, πάνω από όλα, τους ανθρώπους του κλάδου. Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τα ιστορικά επιτεύγματα των ανθρώπων που δημιούργησαν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα που χρόνια τώρα έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών, αλλά και να κατανοήσουν καλύτερα το ρόλο τους στην ανάπτυξη και την οικονομία, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.