Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 10:10

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου.

* ΕΞΠΡΕΣ: Προσφυγή για στήριξη από Ισπανία και Κύπρο

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι Ισπανία και Κύπρος απέστειλαν χθες και επίσημα αιτήματα για ένταξη στους μηχανισμούς στήριξης της ευρωζώνης, καθιστώντας σαφές ότι η κρίση που μαστίζει την περιοχή όχι μόνο δεν έχει υποχωρήσει, αλλά κλιμακώνεται ".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Δραματικές ώρες στην ΕΕ. Ισπανία και Κύπρος στο Μηχανισμό Στήριξης

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "απώλειες για το ευρώ, σε φόντο αβεβαιότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Παρίσι όπου συναντώνται ο Φρ.Ολαντ με την Αγ.Μέρκελ σε μια προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών πριν από τη Σύνοδο Κορυφής από την οποία οι αγορές αναμένουν απαντήσεις επί της ουσίας ".

* ΚΕΡΔΟΣ: Η οικονομία στον... πάγο λόγω εκτάκτων ασθενειών

Η εφημερίδα γράφει ότι "αδυνατεί ο κ.Β.Ράπανος να αναλάβει τα βαριά καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών. Αναζητείται εκ νέου πρόσωπο κύρους για το νευραλγικότερο υπουργείο. Υστερα από δεκαπέντε ημέρες οι προγραμματικές, αναβάλλεται η άφιξη της τρόικας ".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πορεία σε δύσβατο δρόμο προς τη Σύνοδο Κορυφής

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε απολύτως δύσβατο δρόμο βαδίζει η χώρα μας προς την ιδιαίτερα κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μετά την αδυναμία για λόγους υγείας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, να συμμετάσχει στη Σύνοδο, η επίσημη εκπροσώπηση της Ελλάδας μετατράπηκε σε αλαλουμ, αφού η αρχική απόφαση για την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, κρίθηκε αντιθεσμική από την Ενωση και ως επικεφαλής θα μεταβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ