Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 17:54

Σε χαμηλό εξαμήνου η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ

Σε χαμηλό έξι μηνών υποχώρησε τον Ιούνιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

Σε χαμηλό έξι μηνών υποχώρησε τον Ιούνιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έρευνα του Thomson Reuters και του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν, ο σχετικός δείκτης σημείωσε πτώση στις 73,2 μονάδες από 79,3 μονάδες το Μάιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα κυμανθεί στο 74,1.

Η επιδείνωση της στάσης των καταναλωτών προήλθε κυρίως από τα νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα άνω των 75.000 δολαρίων ενώ η εμπιστοσύνη στα νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα δεν παρουσίασε αξιόλογη μεταβολή, σύμφωνα με την έρευνα.

Ο δείκτης των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών σημείωσε πτώση στο 81,5 από το 87,2 ενώ ο δείκτης των προσδοκιών υποχώρησε στο 67,8 από το 74,3. Και οι δύο δείκτες βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2011.

Ο δείκτης για τις προσδοκίες του πληθωρισμού σε βάθος ενός έτους αυξήθηκε για πρώτη φορά από το Μάρτιο στο 3,1% από το 3% ενώ σε βάθος δεκαετίας έφτασε στο 2,8% από 2,7%.

Οι οικονομικές εξελίξεις επηρεάζουν αρνητικά τους καταναλωτές ενώ όταν ρωτήθηκαν για τις προσδοκίες τους σχετικά με τους δείκτες ανεργίας, απάντησαν ότι αναμένουν αύξηση.