Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 14:55

Merit: Αμφίβολη η νέα προσπάθεια διάσπασης των 620 μονάδων

Αμφίβολη θεωρεί η Merit ΑΧΕΠΕΥ τη νέα προσπάθεια διάσπασης των 620 μονάδων για το Γενικό Δείκτη, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Αμφίβολη θεωρεί η Merit ΑΧΕΠΕΥ τη νέα προσπάθεια διάσπασης των 620 μονάδων για το Γενικό Δείκτη, η οποία είναι σε εξέλιξη, αφού, όπως λέει, οι τζίροι είναι περιορισμένοι και είναι φανερό ότι ορισμένοι τίτλοι κρατούν το δείκτη ψηλά, όπως η Coca Cola 3E, τα ΕΛΠΕ, ο Τιτάν.

Στο εβδομαδιαίο σχόλιό της για την ελληνική αγορά, η χρηματιστηριακή υποστηρίζει πως η Σύνοδος Κορυφής φαίνεται ότι μπόρεσε να αποτελέσει ένα βραχυπρόθεσμο καταλύτη για την ελληνική αγορά, που φαινόταν να έχει χάσει τη δυναμική της μετά την ολοκλήρωση της θετικής επίδρασης του εκλογικού αποτελέσματος πάνω της.

Το αποτέλεσμα της Συνόδου ερμηνεύεται ως πάρα πολύ θετικό για την επιβίωση της ευρωζώνης στο ορατό μέλλον και αυτό έχει έμμεσο αντίκτυπο για την Ελλάδα, υποστηρίζει η Merit.

Γενικά, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η μεγάλη άνοδος της Παρασκευής διατήρησε σε ισχύ το ανοδικό momentum του Ιουνίου. Στις 620 μονάδες μπορεί να κριθεί η συνέχιση της ανόδου. Η Merit θεωρεί όμως ότι η κίνηση προς την επόμενη σημαντική αντίσταση των 685-690 μονάδων θα χρειαστεί κάποιον σημαντικό καταλύτη που θα αυξήσει και τους τζίρους που υποχώρησαν και πάλι σημαντικά. Από την άλλη τοποθετεί τις στηρίξεις στις 580 και στις 545 μονάδες.